Juan de la Rubia

Natural de la Vall d’Uixó (Castelló), l’organista Juan de la Rubia manté una intensa activitat concertística que en els darrers anys l’ha portat a més de vint països i escenaris com l’Auditorio Nacional de Música de Madrid, el Palau de la Música Catalana, la Konzerthaus de Berlín, la Gewandhaus de Leipzig, les catedrals de Colònia i Westminster (Londres), la Maison de Radio France (París) i el teatre Mariinsky i la Philharmonia de Sant Petersburg.

El seu anterior CD, Bach (2016), ha rebut nombroses distincions i el diari ABC l’ha assenyalato com “un dels discos més bells y sorprenents de l’any” (Stefano Russomano, setembre 2016). El 2016 també va publicar un disc amb la Freiburger Barockorchester, amb cantates de Bach i Telemann (Warner Classics).

De la Rubia va començar els seus estudis musicals amb el seu pare i Ricardo Pitarch, per estudiar posteriorment amb Óscar Candendo, Wolfgang Seifen, Michel Bouvard i Montserrat Torrent, qui va suposar un gran suport durant la seva formació. Igualment, ha rebut classes magistrals, entre d’altres, d’Olivier Latry i Ton Koopman.

El seu repertori inclou obres des de la Música Antiga fins l’actualitat. El màxim reconeixement li ha arribat en quatre àmbits: la música per a teclat del Renaixement i el Barroc espanyols, les grans obres del Romanticisme, les seves improvisacions i Bach.

Cabezón és present de manera habitual als programes dels seus concerts per tot el món. Amb tot, aquest és el primer cop que enregistra obres de l’organista cec de la cort de Felip II.

www.juandelarubia.com